Fiasko Records
Delirium (valokuva: Rune Baess)

Delirium

Kolme vuotta sitten Kööpenhaminassa perustetun kvartetin ensilevy äänitettiin Yleisradiolla helmikuussa 2000 viikon mittaisen Suomen ja Viron kiertueen viimeisenä aamuna. Tunnelma oli äänityshetkellä katossa ja nelikon yhteissoitto kiertueen jäljiltä herkässä kunnossa.

"With Ornette Coleman in the backpocket, the quartet play themselves into an original universe. They paint intense pictures that are obscure and straight-ahead - as well as wild and lyrical. A fascinating musical journey with the new, young talents and their fresh view on tomorrow's jazz." (Pierre Doerge)

Yhtyeen jäsenistä saksofonisti Mikko Innasen (s. 1978) soittoa on kuultu Deliriumin lisäksi niin Nuijamiehissä, Gourmet-yhtyeessä ja Mr Fonebonessa kuin Ingrid Jensenin, Jacob Dinesenin kuin John Tchicainkin kanssa. Hänen viimeaikaisista meriiteistään mainittakoon vaikkapa Jukka Perko -saksofonikilpailun voitto viime syksynä, kakkostila sekä sopraano- että alttosaksofonissa Suomen vuoden 2001 jazzkriitikkoäänestyksessä sekä esiintyminen UMO:n solistina: "Viimeistään tällä näytöllä Innanen loikkasi puhaltajiemme kärkiryhmään." (Jukka Hauru, Helsingin Sanomat, marraskuu 2001)

Tanskalaiskornetisti Kasper Tranberg (s. 1971) on luonut jo mittavan uran esiintymällä ja levyttämällä mm. David Liebmanin, Ray Andersonin, Pierre Doergen New Jungle Orchestran, Copenhagen Art Ensemblen, Tim Bernen, Jesper Zeuthenin ja lukuisten omien yhtyeidensä kanssa (When Granny Sleeps, Panorama, Bugpowder). Hän on epäilemättä persoonallisimpia ja näkemyksellisimpiä sukupolvensa tanskalaismuusikoista.

New Yorkissa asuva tanskalaisbasisti Jonas Westergaard (s. 1976) on puolestaan ehtinyt esiintyä mm. seuraavien artistien ja yhtyeiden kanssa: Dr Structure, Rent Romus, George Garzone, Tim Berne, Benjamin Koppel, Jonas Müller Polkadelic Bebop Trio ja Fuchsia.

Stefan Pasborg (s. 1974) on nuoren polven tanskalaisrumpaleista energisimpiä ja dynaamisimpia. Hänen soittoaan on kuultu mm. John Tchicain, Horace Parlanin, Lotte Ankerin, Liudas Mockunasin, Peter Friis Nielsenin, Jonas Müllerin ja Rent Romusin kanssa. Lisäksi hän soittaa Triot-yhtyeessä yhdessä Mikko Innasen ja basisti Nicolai Munch-Hansenin kanssa.

Delirium-mosaiikki 1772x1486 (Petra Innanen)

Katso myös

Yhteystiedot