Tiedote

7.9.2007

Gnomus julkaisee uuden levyn Fiasko Recordsilla

Fiasko Records julkaisee Gnomus-yhtyeen uuden "Diagnosis"-levyn keskiviikkona 19. syyskuuta 2007, jolloin trio myös esiintyy levynjulkaisukonsertissa Helsingissä Ravintola Juttutuvan Rytmihäiriö-klubilla (Säästöpankinranta 6).

FRCD-29

"Diagnosis" on Gnomuksen neljäs cd-levy, mutta vasta ensimmäinen täysin studiossa äänitetty, sillä edelliset kolme julkaisua - "Gnomus" (2000), "II" (2004) ja "28 août 2005" (2005, rajoitettu painos), kaikki Fiasko Recordsilla - on taltioitu Gnomuksen konserteissa.

Siinä missä pitkät, jopa yli tunnin mittaiset improvisaatiot ovat olennainen osa Gnomuksen konsertteja ja siten myös edeltäviä levyjä, studio-olosuhteissa yhtyeen oli mahdollista soittaa keikkoihin verrattuna lyhyempiä ja tiiviimpiä improvisaatioita. Äänityksestä, miksauksesta ja masteroinnista vastanneen Markku Veijonsuon Varistoteles-studioilla tehdyistä sessioista jäi jäljelle kolmen äänityspäivän verran materiaalia, josta levylle siivilöityi lopulta yhdeksän kappaletta. Näistä levyn aloittava 'Briushtuwa' julkaistaan myös eurooppalaisia muusikkokollektiivejä esittelevällä "Zoom! - European Jazz Collectives" -kokoelmalevyllä (Yolk J2031, julkaisu syksyllä 2007).

Levyä jakelee Suomessa Töölön Musiikkitukku Oy (www.toolonmusiikkitukku.com). Lisäksi se on saatavilla maailmanlaajuisesti nettilevykaupoista kuten CD Baby (www.cdbaby.com) ja Levyvirasto (www.levyvirasto.net).

Joulukuun 1998 debyyttikonserttinsa jälkeen Gnomus on soittanut kymmeniä improvisoituja konsertteja Suomessa (mm. Vapaat Äänet -kiertue 2003 ja Pori Jazzin Ultra Music vuosina 2002 ja 2007), Saksassa ja erityisesti Ranskassa, jossa yhtye on esiintynyt Grenoblen, Amiensin ja Nantesin jazzfestivaaleilla. Näistä viimeksimainittu konsertti on julkaistu kokonaisuudessaan "28 août 2005" -levyllä (Fiasko Records TOTAL 4). Vaikka Gnomus soittaakin pääasiassa triona, on se esiintynyt muutamia kertoja urkuri Jukka Gustavsonin kanssa, sekä Amiensin jazzfestivaaleilla paikallisen konservatorion jousiorkesterin kanssa.