Tiedote

24.4.2001

Gourmet-yhtyeen levy julkaistu Fiasko Recordsilla

Kitaristi Esa Onttosen ja saksofonisti Mikko Innasen vuonna 1997 perustama kuusihenkinen Gourmet-yhtye on julkaissut ensilevynsä "Glamour & Decadence" (FRCD-3) Fiasko Recordsilla. Cd-levy koostuu kuudestatoista Innasen ja Onttosen sävellyksestä ja sillä soittavat heidän lisäkseen Janne Antikainen kontrabassoa, Mika Kallio rumpuja, Veli Kujala harmonikkaa, Ilmari Pohjola pasuunaa sekä vierailevana muusikkona Petri Korpela lyömäsoittimia.

Tyylillisesti yhtyeen musiikki on laaja-alaista ja moni-ilmeistä - vertailukohtia voi löytää niin jazzin, etnon kuin iskelmänkin puolelta. Myös levyn soundimaailma on monipuolinen. Muun muassa Reunasta ja Giant Robotista tuttu Teemu Korpipää on onnistunut keinoja kaihtamatta luomaan jokaiselle sävellykselle ominaisen, persoonallisen ääniasun.

Fiasko Records on uusi suomalaisten muusikoiden perustama riippumaton levymerkki, joka julkaisee valtavirrasta poikkeavaa, taiteellisesti korkeatasoista musiikkia. Fiaskon aiempia julkaisuja ovat Gnomus-yhtyeen debyytti (FRCD-1) ja Nuijamiesten Emma-ehdokkaaksi nimetty esikoislevy (FRCD-2).

Lisätietoja Gourmetista ja Fiasko Recordsista löytyy levymerkin www-sivuilta osoitteesta www.fiaskorecords.com. Gourmetin cd:tä (FRCD-3) jakelee Texicalli ja sen vähittäismyyntihinta on 100 mk.